Schweiz till val

image20


Schweiz' läbbiga populistparti UDC har laddat med valaffisher, vilka retar gallfeber på folk lite allmänt, analyseras i TV ("det är intressant att notera att UDC ser sina väljare som får(-skallar)") och dragit på sig stämningar i alla de franskspråkiga kantonerna.... (Texten betyder: "för mer säkerhet, folkligt initiativ för att skicka bort kriminella utlänningar"). Men det märkliga är ju att folk ändå verkar rösta på UDC; de förväntas få ca 25% av rösterna vilket är rätt mycket. Jag undrar vem som röstar på dem.


Den franskspråkiga TV:n har också laddat med en TV-serie, som enligt ryktet ska imitera Desperate Housewifes och följa en kvinna i franska delen av Schweiz i varje avsnitt, och redogöra för alla problem hon drabbas av som har med den förda politiken att göra. Jag gnuggar förväntansfullt händerna och kommer att sitta klistrad framför TV:n när den sänds, med de mest kritiska glasögon jag har på näsan.

Tyvärr har jag ju ingen rösträtt här (inte ens på komunal och kantonal nivå), men min man hävdar att jag skulle rösta på socialisterna om jag fick. Jag är inte så säker på den saken, även om jag är positivt inställd till den nuvarande presidenten Micheline Calmy-Rey som är socialist från Genève. Jag ska följa kampanjandet lite och återkomma om mina politiska sympatier.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback