Lyxbilar

Finns det nåt skäl till att terroristerna i Storbritannien verkar välja att använda sig av lyxbilar när de ska genomföra sina läbbigheter? Båda de bilar som fyllda med explosivt material har hittats och oskadliggjorts i London i helgen var Mercedesar, bilen som användes vid attentatet mot flygplatsen i Glasgow var en Jeep, och tidigare har en snubbe dömts för att ha planerat att spränga parkeringshus medelst gasfyllda limousiner. Varför?

 

Är det för att visa hur mycket stålar de har bakom sina aktioner? Det kan väl inte precis vara för att de själva eller deras familjer har en eller annan limousin, Mercedes eller Jeep Cherokee till övers? Jag inser ju att om det är islamister vi snackar om kan de fina bilarna i sig kanske representera den västerländska dekadens de tror sig angripa, men det sänder väl ändå en rätt så oklar signal?


Det kan ju vara så enkelt att de tror att en fin bil ska väcka mindre uppmärksamhet (fast knappast en limousin, väl?) om man lämnar den stående i nåt flashigt område - men om man ändå bara har tänkt använda bilen till att ta sig in i en flygplats som man vill sätta eld på så spelar det väl inte så stor roll vad det är för bil? Om de inte hade snott bilarna så stödjer de ju ändå bara den västerländska kapitalismen - och materialismen - genom att använda dem. Vore det inte mer logiskt om de använde nån skrotningsfärdig gammal Renault som inte kostar många korvören? Det kan ju knappast vara av miljö- eller säkerhetsskäl de väljer bilar i alla fall....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback