En salig röra

Det blir rätt mycket administration när man ska flytta. Om man dessutom ska vara bortrest över ett årsskifte är det rätt mycket som måste organiseras innan dess, även om man räknar bort den där avhandlingen som ska rättas, snyggas upp och lämnas till tryck, julklappar som behöver köpas, alla människor som man måste hinna träffa innan man reser, och det där barnet som ska ses efter medan man fixar allt det andra.


Rätt mycket papper blir det också. En del är viktiga och ska sättas in i pärmar, helst enligt någon sorts logik så att man hittar dem nästa gång man behöver dem, men det mesta finner vägen rakt ned i pappersinsamlingen efter att man läst det. Slösaktigt, kan tyckas. Och så hinner de ju skräpa omkring i lägenheten och oftast flyttas ett antar gånger innan man kommer sig för med att läsa dem...


Vi måste fixa visum till USA (vi har varit på ambassaden och lämnat en laddning papper där, men det fattas ett papper från Nasa som intygar att min man ska jobba för dem), se till att få tillbaka skatten jag har betalat till Geneves kanton för att istället betala den i Neuchâtel, sälja bilen, hyra ut lägenheten, kräva försäkringsbolaget på pengar för diverse läkarbesök, skriva ut nya e-ticketbekräftelser (SAS har bokat om oss på grund av den där Dash-historien så vi får ta vägen över Arlanda istället för Kastrup för att komma till Jönköping), försöka bestämma var vi ska folkbokföra oss, sätta in diverse julklappspengar på olika bankkonton, öppna ett konto i nån storbank som även finns i USA så att vi smärtfritt kommer åt stipendiepengarna därifrån, skriva ett stort antal e-mail och ringa ett ännu större antal samtal, sortera kläder (spara - ta med till Sverige - ta med till USA - ge bort - slänga) och så givetvis packa.


Dessutom måste jag fylla min iPod med den bästa musik jag har eftersom alla mina skivor återigen kommer att åka ned i en flyttkartong och lagras i en källare nånstans.


Kommentarer
Postat av: Helena

Hejsan :-)
Låter som ni har MYCKET att stå i. När är det ni flyttar till USA? Är det direkt efter jul?

Vi ska oxå till B-ryd över jul men bara ett par dagar innan vi stressar vidare som vanlig :-S

Ha det bra
Helena (gamla kompisen) :-D

Postat av: Daniel

Très bon site. J'ai bien aimé ton commentaire sur les cultures germaniques et latines!

Daniel

2007-12-25 @ 18:12:35
Postat av: Lotta

Re Helena: Vi reser tillbka till Schweiz ett varv först. Det saknas ju tyvärr ett papper för att vi ska få våra visum, men när Nasa väl får tummen ur och skickar pappret blir det snabba ryck. Egentligen behöver vi vara där redan i slutet av januari, men vi får väl se hur det går.

Re Daniel: Merci. On m'entraîne quotidiennement pour comprendre les differences entre les gens latins et germaniques.

2007-12-31 @ 12:25:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback